Pažintis su tvirtinimo detalėmis ir klasifikacija

Autorius:

publikuota: ,

Mechaninėje inžinerijoje plačiai naudojamos dviejų tipų fiksuotos jungtys: nuimamos (daugiausia pagamintos iš srieginių tvirtinimo detalių-varžtų, smeigių ir veržlių vienoje linijoje) ir standžios (naudojant įvairių tipų kniedes, suvirinant ir lituojant).

Srieginės ir kniedytos jungtys yra plačiai naudojamos įvairiose mechaninės inžinerijos srityse

Naudojamų tvirtinimo detalių asortimentas yra labai platus, o tendencija didėja. Taip yra todėl, kad naujų pažangių gaminių kūrimas dažniausiai kainuoja brangiau, o paprastose mažos apkrovos dalyse (varžtuose, veržlėse, kniedėse, poveržlėse) neatmetama galimybė naudoti paprastas mažos apkrovos dalis (varžtus). Atsižvelgiant į Amerikos pramonę, gaminama daugiau nei 2 milijonai tipų tvirtinimo detalių, įskaitant daugiau nei 50 000 standartinių tvirtinimo detalių, kurių bendra metinė produkcijos vertė siekia milijardus dolerių. Bendra mašinų gamybos procedūrų standartinė tvirtinimo detalių klasifikacija priklauso GZ grupei, įskaitant šias kategorijas: G31 varžtai; G32 varžtai ir smeigės; GЗЗ veržlės; G34 kniedės; G36 poveržlės ir kaiščiai; G37-kaištis; G38-Kita pramoninė įranga.

Tvirtinimo detalių struktūra, technologija, funkcija ir kitos charakteristikos apsunkina detalų klasifikavimą ir aprašymą

Tačiau visas tvirtinimo detales galima suskirstyti į penkias grupes. Klasifikavimas grindžiamas vienu iš labiausiai paplitusių požymių, nulemiančių kiekvienos grupės pavadinimą, būtent: daug naudojamų tvirtinimo detalių; didelio stiprumo srieginės tvirtinimo detalės; tvirtinimo detalės, skirtos vienakryptiam reguliavimui ir be smūgio; tvirtoms ir sandarioms jungtims tvirtinimo detalės; tvirtinimo detalės, naudojamos polimerinėms kompozicinėms medžiagoms sujungti. Siūlomos klasifikacijos įprastumas yra tas, kad kiekvienoje grupėje yra tam tikra tvirtinimo detalių nomenklatūra, kurią galima priskirti kitai grupei. Pavyzdžiui, vienpusio tvirtinimo ir smūginio kniedijimo tvirtinimo elementų grupėje kai kurios varžtų kniedžių konstrukcijos yra skirtos ilgalaikiams sujungimams arba sudėtinėms medžiagoms. Tuo pačiu metu kiekvienoje grupėje yra kelių klasių tvirtinimo detalės pagal valstybės standartų klasifikatorių. Pavyzdžiui, didelio stiprumo tvirtinimo elementų grupei priklauso varžtų, varžtų, veržlių klasės, o daug išteklių reikalaujančių tvirtinimo elementų-varžtų, kniedžių ir kt.

Verta žinoti tvirtinimo detalių tipus

Dalys su išoriniais darbiniais paviršiais yra vinys, varžtai, smeigės, kniedės. Veržlė turi vidinį darbinį paviršių, kuris lemia jos funkciją. Inkarai ir kaiščiai turi išorinius ir vidinius darbinius paviršius. Ši klasifikacija nėra absoliuti – tai yra tvirtinimo detalių asortimento vadovas, nurodantis jų charakteristikas (šiuo atveju naudojamas GOST 27017-86 apibrėžimas). Visas šias ir kitas statyboms reikalingas prekes galite įsigyti torx.lt internetinėje parduotuvėje: https://torx.lt/kategorija/tvirtinimo-detales/kaisciai-ivairiems-tvirtinimams/. Parduotuvėje galite rasti daugybę kitų reikiamų reikmenų. Čia yra net ir vamzdžių laikikliai internetu. Remontuojant ar statant namus prireikia pačių įvairiausių tvirtinimo detalių. Vienos tokių – tai įvairaus skersmens vamzdžių laikikliai. Jos leidžia patogiai ir patikimai pritvirtinti montuojamus vamzdžius prie iš įvairių medžiagų pagamintos sienos ar lubų. Mūsų parduotuvėje internete galite įsigyti jums reikiamų tvirtinimo detalių, o mes prekes pristatysime reikiamu adresu visoje Lietuvos teritorijoje!


Diskusija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *